Velkommen til

Velkommen til

Kennel Wildmountain Tollers' blog

Her kan I læse de senest nyheder om vores "hundeliv". Hvis I vil vide mere om vores hunde og vores opdræt, så kan vi anbefale, at I kikker på vores hjemmeside www.wildmountain.dk. I vores opdræt prøver vi at foksere på tollerens jagtlige egenskaber uden dog at miste fokus på sundhed og eksteriør.

Feriebarn og start på campingsæsonen

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Mon, April 08, 2019 22:22:52

I fredags blev campingsæsonen skudt i gang i det fineste vejr.

Fredag kl. 14.00 var vi klar foran indgangen til Galsklint Camping. Vi havde tvunget Kristian med, og han hjalp os med at sætte teltet op i det skønneste forårsvejr. Helle og Kim stødte til lidt senere og hjalp med de sidste ting. Og så var det tid til middag på Kitzchen.

Det var ikke kun Kristian, vi havde med. Alba fik også sin første campingoplevelse. Alba er en af pigerne fra Pokémon-kuldet, og vi havde fået lov til at passe hende en uges tid, mens Camilla og Morten var på ferie. Det har virkelig været spændende at få muligheden for at opleve, hvilken hund hun var blevet. Og hun er blevet en rigtig dejlig hund, som var en udsøgt fornøjelse at have boende. Hende og Tiva havde stor fornøjelse af hinanden, og de brugte hele ugen på at lege, lege og lege. Når det blev for vildt, agerede Vixen politimand og lagde sig imellem.

Vi tror, at Alba havde en dejlig uge hos os. Hun lærte i hvert tilfælde meget nyt, som Camilla og Morten endnu ikke havde fået lært hende. Hun kan nu ligge i sofaen, sove i sengen og tigge smagsprøver i køkkenet. Vi håber, Camilla og Morten fortsætter træningen.

Mor og datter - hvem er hvem?

Da Alba blev hentet lørdag eftermiddag, klaskede Tiva sammen af træthed, og vi kom først rigtig i kontakt med hende mandag, da vi kom hjem fra arbejde smiley

En af de mange ting, jeg elsker, når vi er på Galsklint Camping er morgenturene med hundene. Normalt går vi ikke tur med hundene om morgenen; det er simpelthen for tidligt, og vi har ikke tid. Til gengæld er det så meget bedre, når vi er på camping og har tiden til det. Jeg står gerne - forholdsvis - tidligt op for at gå en tur op igennem skoven med dem. Vi kommer som regel meget tæt på råvildtet, som er i gang med morgenmaden.

Morgenstemning i Dyrehaven og ved Lillebælt  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post37

Falsk drægtighed og zoneterapi

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, March 17, 2019 15:57:48

De sidste par løbetider har Vixen lidt af falsk drægtighed. Sidste gang syntes jeg faktisk, at det var forholdsvis slemt. Hun fik mælk i patterne, og hun var hele tiden fyldt med krystalliseret mælk i pelsen omkring patterne. Jeg synes også, at det påvirkede hendes humør, og jeg var bange for, at det skulle ende med en livmoderbetændelse.

Jeg er jo ikke nogen fan af at neutralisere hunde – og slet ikke uden grund. Og det er heller ikke noget, jeg har overvejet ifm. hendes falske drægtighed. Men noget skulle gøres, synes jeg.

Så jeg talte med Helle, der jo er godt på vej til at blive færdig med uddannelsen til zoneterapeut. Hendes råd var zoneterapi og tørrede hindbærblade.

Så nu har jeg købt tørrede hindbærblade i pilleform. Vixen ville først ikke spise dem uden ”leverpostejindpakning” 😊 Men så gav jeg Tiva én, som hun gladelig tyggede i sig. Så ville Vixen også gerne have dem. Så nu er vi lige startet med 3 piller om dagen. Derudover havde Vixen besøg af Helle, som lavede den store omgang zoneterapi på hende. Bagefter fik vi gennemgået det punkter, som jeg skal trykke hende på hver dag mellem behandlingerne hos Helle (som bliver ca. 1 gang om ugen – hvad der nu passer i vores kalendere).

Både piller og zoneterapi fortsætter jeg med indtil det tidspunkt, hvor hvalpene ville være blevet født (hvis hun var blevet parret). Så må vi se, om det hjælper. Jeg synes, at det er synd, at hun er så påvirket, så hvis lidt hindbærblade og lidt zoneterapi kan hjælpe, så vil det være fantastisk.

Vixen finder sig fint i at blive "smidt" om på ryggen hver aften for at blive trykkte lidt under poterne - men der er også godbidder involveret :-) Jeg tror faktisk, at hun ind i mellem nyder det, selv om der også er punkter, hvor jeg kan mærke, at hun er øm.

Det bliver spændende at se, om al den trykkeri og de tørrede hindbærblade har en positiv effekt. Det er i hvert tilfælde forsøget værd.  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post35

Tivas første udstilling

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:42:32

Søndag den 10. marts var Tiva til sin første udstilling. Vi havde valgt en udstilling i Tollerklub-regi. Primært fordi det er meget mere nede på jorden end en DKK-udstilling, men også fordi det var årets første udstilling, hvor klubben hylder Årets Toller i de forskellige discipliner. Vixen har jo været god og vundet i 2016 og 2017, men i 2018 måtte hun se sig slået af Marias Hokey, og det var en absolut velfortjent sejr. Vixen kom ind på en 2. plads sammen med Helle og Cookie og Annette og Choice.

Det er jo ingen hemmelighed, at Tivas ører er et kapitel for sig selv. Men jeg ville gerne have en vurdering af resten af hende. Dommeren var Christian Brix Søndergaard, som vi jo også kender som dommer på jagtprøverne. Begge steder oplever jeg ham som en fair dommer med en god humor.

Det var mig, der skulle præsentere hende i ringen. Det er ikke noget for Leif. Det er heller ikke lige min kop te, men én skulle jo gøre det. Hun gjorde det rigtig fint. Hun løb pænt, og hun stod pænt. Jeg er jo slet ikke der, hvor jeg korrigerer på, hvordan de står. Jeg er glad, hvis de bare står op længe nok til at kunne blive vurderet. Dog må jeg sige, at jeg synes, det er rigtig ærgerligt, når folk ikke forstår at holde afstand. Tiva er jo en lidt blød pige. Hun løb først, og tæven bag ved hende var konstant helt oppe i røven på hende. Det samme skete i ”2. gennemløb”, hvor det var en anden tæve, der absolut skulle helt op i røven på hende. Det fik Tiva til at blive lidt usikker og se sig tilbage flere gange. Heldigvis var hun helt upåvirket, da hun løb selv. Men det er i mine øjne temmelig usportsligt – eller måske bare ugennemtænkt – når man ikke holder afstand til den hund, der løber foran én.

Tiva var tilmeldt juniorklassen, fik Very Good og en rigtig fin kritik:

”11 mdr. feminint hoved og udtryk, snudeparti kunne ønskes en anelse kraftigere, korrekt bid og øjenfarve. lidt højt ansatte "udstående" ører, skorstenshals, udm. ryglinie, velansat hale, som bæres korrekt, lidt fremskudt skulder, men fin skuldervinkling, bevæger sig med godt afskub, lidt padlende i front, benstamme passer til størrelse, korrekte poter, tilpas dyb brystkasse, markeret brystben, udm. pelskval. velpræsenteret.”

Mor var glad, og det var far også smiley

Vixen var med og skulle også udstilles. Hun blev udstillet i Brugshundeklassen. Hun opførte sig også eksemplarisk. Hun var nogenlunde så nedfældet, som hun kan blive, så det var en hund i en mini-bikini, jeg viste frem.

Også Vixen fik Very Good og følgende kritik:

7 år med særdeles fem. hoved og udtryk, korrekt bid og øjne velansatte lidt store ører, god hals og ryglinie, velansat hale, som bæres korrekt, fremskudt skulder med meget åben vinkling, velvinklet bag, bevæger sig med godt afskub, dog trippende i front pga manglende vinkling, tilpas brystdybde, mangler noget forbryst, tilpas benstamme, korrekte poter udm. pelskval. velpræsenteret

Dommeren skriver, at Vixen har en udmærket pelskvalitet på trods af, at hun var totalt affældet. Det var så lidt pudsigt, at da dommeren dikterer ”udmærket pelskvalitet”, siger sekretæren ”Mener du det???”. Umiddelbart mener jeg ikke, det tilkommer sekretæren at kommenterer på eller prøve at øve indflydelse på dommerens bedømmelse.

Det var hyggeligt at være afsted, men dagens clou var uden sammenligning den efterfølgende frokost på Bones i Vejle sammen med Helle og Kim smiley  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post31

Nyt jagtprøvereglement

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:38:19

11. januar 2019:

Så lykkedes det: DKK har godkendt det nye Tollerjagtprøvereglement, som Hanne Sølvkjær og jeg har arbejdet med det sidste års tid. Vi har ikke lagt skjul på, at én af grundene til, at vi gik ind i JU var, at vi gerne ville have muligheden for at lave nogle ændringer til reglementet. Med ændringerne i bestyrelsen ifm. generalforsamlingen i 2018 fik klubben en bestyrelse, som vi kunne komme i dialog med, og som vi har haft et godt samarbejde med, som altså mundede ud i et nyt reglement.

Med det nye reglement luger vi de sidste rester fra DRK ud, og vi lægger os meget tættere op ad de svenske og norske reglementer. Det har længe undret mig, at klubben ikke har ønsket at gøre dette. Vi må jo erkende, at det er svenskerne, der har erfaringen med tollerjagtprøver, og de øvrige klubber baserer deres reglementer på det svenske – og vælger vores prøver fra, da de er så anderledes.


Nu må vi se, hvordan det nye reglement kommer til at fungere. Jeg er sikker på, at vi i den kommende prøvesæson flere gange vil sige ”Ups, det har vi ikke lige gennemtænkt”. Forhåbentlig vil evt. ændringer være så små, at de kan tages med i vejledningen, der ikke skal godkendes af DKK men alene af klubbens bestyrelse.

Hvis man har lyst til at læse det nye reglement og vejledningen, så findes begge dele på Tollerklubbens hjemmeside under "Downloads".  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post30

Godt nytår

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:28:17

Vi ønsker alle vore venner - med og uden hunde - et godt og lykkebringende nytår. Pas på jer selv og jeres hunde.

Årets nytårsbillede:  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post28

Glædelig jul

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:26:41

Vi ønsker alle vore venner - med og uden hund - en rigtig glædelig jul. Leif har jo som sædvanlig været i studiet for at lave årets julekort.  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post27

Hundebil - nu med bur

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:24:19

November 2018:

Leif var jo så heldig at få sit drømmejob sidste år i maj – som it-specialist hos Værnfælleskommando i Karup. Det eneste minus i den forbindelse var, at vi jo mistede hans firmabil. Da jeg blev genansat hos LEGO, var én bil for lidt. Vi har jo Avensis’en, som er fra 2008 og har kørt over 300.000 km. Den er kraftig nok til at trække campingvognen. Så det kloge valg ville nok have været at købe en lille økonomisk bil, der kunne køre jorden rundt på ½ tank benzin. Men vi har nu i mange år sådan ønsket os en rigtig hundebil med fastmonteret bur. Vi har jo hidtil haft hundene i et stofbur, der kunne flyttes fra den ene bil til den anden sammen med alt grejet. Så vi endte med at købe en Ford Grand C-Max, som vi har ønsket os længe. Den er på gule plader og har skydedøre. Og så har den automatgear, hvilket jeg oprindelig syntes, var noget pjat. Men……jeg er nu blevet voldsomt glad for det. Det skaber bare nogle gange lidt problemer, når man skifter fra den ene bil til den anden 😊

Næste step var jo buret. Leif havde jo – selvfølgelig – en klar idé om, hvad han ville have. Og det, han ville have, kunne han få hos Bech Trade (www.bechtrade.dk). Han laver selv bure, og standardburene har en rigtig fornuftig pris. Men….vi kunne jo ikke nøjes med et standardbur, så vi måtte lægge en mindre formue derude. Til gengæld har vi fået et bur, lige som vi ville have det. Vi har valgt at placere det bag førersæderne, så det ikke går ud over hundene, hvis der er nogen, der kører op i os. Desuden ville vi kunne bruge skydedørene til at få hundene ud og ind af buret, da der udgang i begge sider af buret. Ovenpå buret har vi fået monteret en ramme, der gør, at vi kan lægge ting deroppe, uden at de falder ned. Der er en løs skillevæg, som vi kan sætte i, hvis vi skal adskille de hunde, vi kører med. Endelig har Leif monteret et automatisk lys ved begge døre, som tænder automatisk, hvis det er mørkt. Og – han har monteret LED-lys inde i buret, som kan skifte farve. Han bliver lidt sur, når jeg kalder det porno-lys”.

Hvis I står og skal have bur i bilen, så kan vi anbefale at kikke ud til Bech Trade. Hvis man ikke skal have noget speciallavet, så får man meget bur til små penge.

  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post26

Så blev det efterår

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Tue, October 16, 2018 11:57:07

Så er prøvesæsonen i Tollerklubben ovre. Den sidste prøve blev afholdt på Sjælland i nærheden af Sorø. Vi en af vores dommere, Hanne Søndenbroe, havde vi fået adgang til et helt nyt område, som er ejet af nogle golden-folk. Det er altid spændende at prøve nye områder - både for os hundeførere og for hundene.

Vixen var gået i løbetid, så hun måtte blive hjemme. Godt det samme for vores samarbejde har ikke være det bedste i denne prøvesæson. Vixens stressniveau er steget, og der er kommet en del lyd på hende. Selv om jeg godt ved, at det ikke hjælper på hendes stress og frustration, så har jeg svært ved ikke at blive sur på hende. Men nu da vi går efteråret og vinteren i møde, så må jeg træde nogle skridt tilbage og se, om jeg kan fikse nogle af de ting, der er gået galt. Problemet er, at jeg ikke er helt sikker på, hvad der er gået galt. Det højere stressniveau og lyden kom efter prøven i Sorø, hvor hun under en hel åben klasse-prøve arbejdede sammen med en anden hund. Og den hund var bestemt heller ikke hverken lydløs eller særlig lydig. Så de to damer kørte hinanden voldsomt op. Men.... på samme tidspunkt flyttede Tiva jo ind i vores liv. Og nogle har foreslået, at dette også kan have haft en effekt på Vixen. Tja, jeg ved det ikke, men det er jo ikke usandsynligt. De to hunde har det supergodt sammen, men det er selvfølgelig en ændring i Vixens liv, at hun først mister Chili og Daisy, så har hun næsten ½ år som alenehund, og så flytter frække Tiva ind.

Det kan også sagtens være den omstændighed, at jeg har været meget påvirket af fyringen sidste efterår og tanken om, hvad der nu skulle ske - og om jeg i det hele taget ville komme i arbejde igen - der har påvirket Vixen. Jeg fik jo et kortvarigt vikariat sidst i april, som i den grad trak tænder ud på mig, da jeg skulle assistere på et noget højere niveau, end jeg er vant til. Da det vikariat så nærmede sig sin afslutning, kom bekymringerne igen om, hvad der skulle ske. Heldigvis endte det hele jo godt, og jeg er igen i fast job på min yndlingsarbejdsplads, LEGO.

Der har været en del arbejde i forbindelse med min deltagelse i Tollerklubbens jagtudvalg. Men nu er tingene forhåbentlig ved at falde på plads, og vi er ved at have styr på programmet for næste års prøvesæson.

Tiva er bare en skøn hund. Hun er ekstrem kærlig. Alle vores hunde har været nogle kælepotter, men ingen kan måle sig med Tiva. Hun er puttedronningen over alle. Derudover så er hun så lærenem, og træningen med hende går som en leg. Leif tager det - for det meste - roligt. Hun lærer lynhurtigt, så det kan være svært ikke at presse citronen. Men hun er en følsom lille pige. Der skal ikke meget til, før hun pakker sammen. Heldigvis er hun havnet hos den helt rette hundefører, Leif. Og jeg er sikker på, at de to har en stor fremtid sammen i prøveverdenen.

Leif har optaget adskillige videos af deres træning, som han af en eller anden grund ikke vil offentliggøre. Jeg kan så fortælle, at de viser et par, som arbejder virkeligt godt sammen. Han træner stadig på hold hos Sanne Ammitzbøl. Her får han en passende mængde skæld ud og ros.

Tiva er dog også den af vores hunde, der suverænt har ødelagt mest. Stort set alt det legetøj, som har klaret to kuld hvalpe, er bidt i stumper og stykker - og det samme er nogle af vores møbler. I det mindste er hun hold op med at hente vores snavsede vasketøj i vaskekælderen og sprede det ud over hele haven :-)  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post22
Next »