Velkommen til

Velkommen til

Kennel Wildmountain Tollers' blog

Her kan I læse de senest nyheder om vores "hundeliv". Hvis I vil vide mere om vores hunde og vores opdræt, så kan vi anbefale, at I kikker på vores hjemmeside www.wildmountain.dk. I vores opdræt prøver vi at foksere på tollerens jagtlige egenskaber uden dog at miste fokus på sundhed og eksteriør.

Feriebarn og start på campingsæsonen

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Mon, April 08, 2019 22:22:52

I fredags blev campingsæsonen skudt i gang i det fineste vejr.

Fredag kl. 14.00 var vi klar foran indgangen til Galsklint Camping. Vi havde tvunget Kristian med, og han hjalp os med at sætte teltet op i det skønneste forårsvejr. Helle og Kim stødte til lidt senere og hjalp med de sidste ting. Og så var det tid til middag på Kitzchen.

Det var ikke kun Kristian, vi havde med. Alba fik også sin første campingoplevelse. Alba er en af pigerne fra Pokémon-kuldet, og vi havde fået lov til at passe hende en uges tid, mens Camilla og Morten var på ferie. Det har virkelig været spændende at få muligheden for at opleve, hvilken hund hun var blevet. Og hun er blevet en rigtig dejlig hund, som var en udsøgt fornøjelse at have boende. Hende og Tiva havde stor fornøjelse af hinanden, og de brugte hele ugen på at lege, lege og lege. Når det blev for vildt, agerede Vixen politimand og lagde sig imellem.

Vi tror, at Alba havde en dejlig uge hos os. Hun lærte i hvert tilfælde meget nyt, som Camilla og Morten endnu ikke havde fået lært hende. Hun kan nu ligge i sofaen, sove i sengen og tigge smagsprøver i køkkenet. Vi håber, Camilla og Morten fortsætter træningen.

Mor og datter - hvem er hvem?

Da Alba blev hentet lørdag eftermiddag, klaskede Tiva sammen af træthed, og vi kom først rigtig i kontakt med hende mandag, da vi kom hjem fra arbejde smiley

En af de mange ting, jeg elsker, når vi er på Galsklint Camping er morgenturene med hundene. Normalt går vi ikke tur med hundene om morgenen; det er simpelthen for tidligt, og vi har ikke tid. Til gengæld er det så meget bedre, når vi er på camping og har tiden til det. Jeg står gerne - forholdsvis - tidligt op for at gå en tur op igennem skoven med dem. Vi kommer som regel meget tæt på råvildtet, som er i gang med morgenmaden.

Morgenstemning i Dyrehaven og ved Lillebælt  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post37

Nu med brugsprøve

TivaPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, March 17, 2019 16:32:11

Den 16. marts drog vil med begge hunde til Mønsted, hvor DRK Region Midtjylland afholdt skue og brugsprøve. Formået med turen var at få en brugsprøve på Tiva. Men nu da vi alligevel var der, havde vi meldt begge piger til skuet. Det skulle vise sig at være en indbringende idé.

Tiva og Vixen var nemlig de eneste tollere, der var tilmeldt skuet. Tiva blev stillet i juniorklassen og fik excellent (dommeren var ikke autoriseret for racensmiley) og blev Bedste Junior. Vixen blev stillet i brugshundeklassen og fik excellent. Og af hende og Tiva, kunne dommeren bedst lidt Vixen, så hun blev BIR.

Der var lang tid til BIS-konkurrencerne, så Leif havde god tid til at koncentrere sig om at få nerverne i ro inden brugsprøven.

Der var rigtig mange hunde, der skulle til brugsprøve den dag, så der var noget ventetid, inden det var Tivas tur.

Tiva gjorde det fint. Hun var lidt ukoncentreret under fri ved fod og havde næsen for meget i jorden, og det blev de trukket et par point for. Da hun blev sat af og skulle kaldes ind, reagerede hun først ved at rejse sig og snuse intenst. Efter fløjt nr. to, fik hun dog fart på og ræsende hjem til Leif og røg ind på plads. Dommeren sagde efterfølgende, at en tæve havde tisset lige netop der, hvor de skulle sidde, så han ville ikke trække noget for, at der skulle to indkald til, inden hun kom. Apportering og skud sad lige i øjet. Dommeren var rigtig tilfreds med hende og havde ingen problemer med at lade hende bestå.

Video af brugsprøven
Så var der lige et par timers ventetid, inden BIS-konkurrencerne. Og her kunne vi godt mærke, at vi ikke har hunde, der er stærke i en udstillingsring. Tiva blev BIS4 ud af fire hunde i Juniorklassen. Vixen blev BIS 4 ud af fire hunde i Brugshundeklassen. Og i den overordnede BIS-klasse, blev hun 5 ud af fem hunde.

Vi tog derfra med et hav af præmier og fine rosetter. Der var gavekort til massage, gavekort til en konsultation hos en dyrlæge, dummyer, godbidder i massevis, en stor sæk foder, krus, legetov, Canosan, en lang line, en kortere line, tilskud fra Strongjoint, olie fra Aptus og en stor sæk foder. Helt vildt

Derudover vandt vi flere piller fra Canosan og en stor sæk foder i det amerikanske lotteri.

En stor tak til regionen for et rigtig flot arrangement og en stor tak til alle de sponsorer, der havde sponseret mange flotte præmier til arrangementet.  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post36

Falsk drægtighed og zoneterapi

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, March 17, 2019 15:57:48

De sidste par løbetider har Vixen lidt af falsk drægtighed. Sidste gang syntes jeg faktisk, at det var forholdsvis slemt. Hun fik mælk i patterne, og hun var hele tiden fyldt med krystalliseret mælk i pelsen omkring patterne. Jeg synes også, at det påvirkede hendes humør, og jeg var bange for, at det skulle ende med en livmoderbetændelse.

Jeg er jo ikke nogen fan af at neutralisere hunde – og slet ikke uden grund. Og det er heller ikke noget, jeg har overvejet ifm. hendes falske drægtighed. Men noget skulle gøres, synes jeg.

Så jeg talte med Helle, der jo er godt på vej til at blive færdig med uddannelsen til zoneterapeut. Hendes råd var zoneterapi og tørrede hindbærblade.

Så nu har jeg købt tørrede hindbærblade i pilleform. Vixen ville først ikke spise dem uden ”leverpostejindpakning” 😊 Men så gav jeg Tiva én, som hun gladelig tyggede i sig. Så ville Vixen også gerne have dem. Så nu er vi lige startet med 3 piller om dagen. Derudover havde Vixen besøg af Helle, som lavede den store omgang zoneterapi på hende. Bagefter fik vi gennemgået det punkter, som jeg skal trykke hende på hver dag mellem behandlingerne hos Helle (som bliver ca. 1 gang om ugen – hvad der nu passer i vores kalendere).

Både piller og zoneterapi fortsætter jeg med indtil det tidspunkt, hvor hvalpene ville være blevet født (hvis hun var blevet parret). Så må vi se, om det hjælper. Jeg synes, at det er synd, at hun er så påvirket, så hvis lidt hindbærblade og lidt zoneterapi kan hjælpe, så vil det være fantastisk.

Vixen finder sig fint i at blive "smidt" om på ryggen hver aften for at blive trykkte lidt under poterne - men der er også godbidder involveret :-) Jeg tror faktisk, at hun ind i mellem nyder det, selv om der også er punkter, hvor jeg kan mærke, at hun er øm.

Det bliver spændende at se, om al den trykkeri og de tørrede hindbærblade har en positiv effekt. Det er i hvert tilfælde forsøget værd.  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post35

Træning hos Trond

TræningPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, March 17, 2019 15:37:06

Det er en fornøjelse at træne hos Trond og Aase. Som skrevet, så har vi ”nørdet” lidt med hunden tæt på pga. mørket. Trond har godt nok sat lys op – men med begrænset rækkevidde. Det er helt OK, for jeg kan godt lide det der nørden rundt med hundene. De bliver presset – på den gode måde. Og det har de godt af.

Trond og Aase bruger meget tid på teorien. Det er vigtigt for dem – og os – at tingene er gennemtænkte, og vi har gjort os nogle overvejelser om, hvorfor og hvordan vi gør tingene. Jeg har fået et andet syn på flere ting de forholdsvis få gange, jeg har trænet dernede.

Vi får ”lektier” for hver gang, og ofte bliver ”lektierne” fulgt op af en video, der viser, hvordan man gør.

En af de ting, vi har arbejdet med de sidste par gange er dirigeringer – at sende hunden til højre, venstre og bagud. En af de øvelser, vi bruger til det, er ”klokken”. Den består i, at man har 5-6 dummyer. Man stiller sig med hunden et sted og kaster en dummy til højre, til venstre og back. Så lader man hunden blive siddende og går fra den. Afstanden er afhængig af, hvor langt man er i sin træning (antallet af dummyer er også afhængig af træningsniveauet – måske er tre for mange). Fra en passende afstand sender man så hunden til højre, venstre eller back. Når den kommer og afleverer, smider man tre dummyer, der hvor man nu står (højre, venstre, bagude). Man lader hunden blive siddende; går hen til hvor man smed de første dummyer og sender hunden igen (højre, venstre eller back).

Og sådan bliver man ved, til alle seks dummyer er samlet op. Hunden henter skiftevis fra hvert af de to steder. Den hund, der ikke skal samle op, går sammen med førerne og føreren af den anden hund, fri ved fod hen til den anden ende af ”banen”.

Hvis man vil være mere avanceret, kører man denne øvelse med en anden hund – ”dobbeltklokke”. Øvelsen er den samme, men man smider to dummyer hvert sted i stedet for én. Når hundene har samlet alle tre op i den ene ende, skal man lige have skiftet, så de også samler tre op i den anden ende. På den måde samler hver hund tre op i hver ende.

Martin og jeg lavede øvelsen forleden og fik Leif til at filme det. Da filminstruktøren hører til de mere utålmodige, lavede vi en ”enkeltklokke” med to hunde, da det ville tage for lang tid at lave en ”dobbeltklokke”. Som man kan se på filmen, er der masser at arbejde på, men begge hundene er nu ret skarpe på at blive sendt hhv. højre, venstre og back.

Video af klokkeøvelsen

Vi har også gået fri ved fod ud til forskellige steder. Disse steder er bagefter blevet brugt som nogle targetpunkter, som vi har dirigeret ud til, og vi har stået ryg mod ryg og sendt hundene samtidig i forskellige retninger.

Alt i alt er jeg rigtig glad for at træne hos Trond og Aase, og det bliver spændende at se, hvad der er på programmet, når det bliver lysere og vi kan arbejde på længere afstande.  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post34

Tiva - den sødeste hundevaps

TivaPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:52:02

24. februar 2019:

Lille prinsesse Tiva, som meget snart fylder 1 år, er simpelthen en skøn hund. Hun er noget helt for sig selv. Vores hunde er kærlige og kælne, men intet slår Tiva. Hun nærmest smelter, når hun læner sig ind mod én, og hendes tillid til os er helt fantastisk.

Hende og Vixen kommer så godt ud af det sammen, og hun er i det hele taget rigtig god til at omgås andre hunde. Hun har et fantastisk sprog, og er rigtig god hurtigt at fange andre hundes sprog.

Træningsmæssigt er hun også helt fantastisk. Hun lærer lynhurtigt, og hende og Leif passer rigtig godt sammen. Jeg glæder mig så meget til at se dem på prøver. Der er planer om en DRK brugsprøve meget snart. Og så må vi se, hvornår Leif synes, de er klar til tollerjagtprøver.

Og så er hun blevet en rigtig dygtig fotomodel og lader sig forme af Leif, når det er tid til et photo shoot.

Vi elsker simpelthen den hund smiley  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post33

Så er vi gået i skarp træning til årest jagtprøver

TræningPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:43:30

23. februar 2019:

Lige om et øjeblik starter årets jagtprøver, så det er på høje tid at få pudset formen af. Det har været lidt svært at være aktiv her i den mørke periode. Til hverdag er er mørkt, når jeg kommer hjem fra arbejde, så træningen har begrænset sig til weekenderne.

Jeg har jo efterhånden i en del år trænet hos Pernille Lillevang / Potepower. Det har jeg været glad for. Træningen har været udfordrende, og Pernille har været godt til at skubbe de rigtige steder og prikke til mig, når det har været nødvendigt. Pernille meldte desværre ud før jul, at hun tager en træningspause i januar, februar og marts. Både fordi hun har travlt med Dummyshoppen, og fordi der er hvalpe i vente hos Brown Hunt. Det var jo en lidt træls besked. Men intet er så skidt, så det ikke er godt for noget – som man siger. Så midt i januar startede Vixen og jeg på et hold hos Trond og Aase Gjøtterud. Trond og Aase er emigreret hertil fra Norge og har købt et dejligt sted ved Arnborg syd for Herning. Jeg har været på kursus med dem (arrangeret af Pernille) for nogle år siden, så jeg vidste nogenlunde, hvad jeg kunne forvente. Og jeg er ikke blevet skuffet. På grund af mørket nørder vi lidt med hundene tæt på os, og det er rigtig skønt. Både Trond og Aase går rigtig meget op i tegn og signaler, så vi har brugt noget tid på at være mere præcise med vores signaler overfor hundene. Der er rigtig mange ting, der giver god mening for mig. Der er dog nogle ting, som jeg ”gemmer” til næste hund, da det vil skabe for meget uro ifht. Vixen at begynde at ændre noget, som vi har gjort i flere år. Oveni hatten kommer jo så, at jeg nu kun kører lidt over 30 km for at komme til træning mod over 90 km tidligere.

Jeg har booket Trond og Aase til et weekendkursus i Tollerklub-regi i april. Det tog ikke lang tid, før der var udsolgt. Nu håber jeg så bare, at de øvrige deltagere også synes, at det er pengene værd. Jeg tænker, at jeg skal have booket dem til endnu et kursus senere på året. Måske opfølgning på kurset i april, eller måske bare et kursus for andre deltagere.

Leif og Tiva træner stadig hos Sanne, og det er de rigtig glade for. Tiva er bare blevet så god. Hun er på alle måder en temmelig fantastisk hund, og det bliver spændende at se, hvordan hun udvikler sig. Der venter en DRK brugsprøve til dem i marts. Jeg håber, at Leif synes, de er klar til at starte på prøver i Tollerklubben i løbet af året. Men han har god tid, så…….  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post32

Tivas første udstilling

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:42:32

Søndag den 10. marts var Tiva til sin første udstilling. Vi havde valgt en udstilling i Tollerklub-regi. Primært fordi det er meget mere nede på jorden end en DKK-udstilling, men også fordi det var årets første udstilling, hvor klubben hylder Årets Toller i de forskellige discipliner. Vixen har jo været god og vundet i 2016 og 2017, men i 2018 måtte hun se sig slået af Marias Hokey, og det var en absolut velfortjent sejr. Vixen kom ind på en 2. plads sammen med Helle og Cookie og Annette og Choice.

Det er jo ingen hemmelighed, at Tivas ører er et kapitel for sig selv. Men jeg ville gerne have en vurdering af resten af hende. Dommeren var Christian Brix Søndergaard, som vi jo også kender som dommer på jagtprøverne. Begge steder oplever jeg ham som en fair dommer med en god humor.

Det var mig, der skulle præsentere hende i ringen. Det er ikke noget for Leif. Det er heller ikke lige min kop te, men én skulle jo gøre det. Hun gjorde det rigtig fint. Hun løb pænt, og hun stod pænt. Jeg er jo slet ikke der, hvor jeg korrigerer på, hvordan de står. Jeg er glad, hvis de bare står op længe nok til at kunne blive vurderet. Dog må jeg sige, at jeg synes, det er rigtig ærgerligt, når folk ikke forstår at holde afstand. Tiva er jo en lidt blød pige. Hun løb først, og tæven bag ved hende var konstant helt oppe i røven på hende. Det samme skete i ”2. gennemløb”, hvor det var en anden tæve, der absolut skulle helt op i røven på hende. Det fik Tiva til at blive lidt usikker og se sig tilbage flere gange. Heldigvis var hun helt upåvirket, da hun løb selv. Men det er i mine øjne temmelig usportsligt – eller måske bare ugennemtænkt – når man ikke holder afstand til den hund, der løber foran én.

Tiva var tilmeldt juniorklassen, fik Very Good og en rigtig fin kritik:

”11 mdr. feminint hoved og udtryk, snudeparti kunne ønskes en anelse kraftigere, korrekt bid og øjenfarve. lidt højt ansatte "udstående" ører, skorstenshals, udm. ryglinie, velansat hale, som bæres korrekt, lidt fremskudt skulder, men fin skuldervinkling, bevæger sig med godt afskub, lidt padlende i front, benstamme passer til størrelse, korrekte poter, tilpas dyb brystkasse, markeret brystben, udm. pelskval. velpræsenteret.”

Mor var glad, og det var far også smiley

Vixen var med og skulle også udstilles. Hun blev udstillet i Brugshundeklassen. Hun opførte sig også eksemplarisk. Hun var nogenlunde så nedfældet, som hun kan blive, så det var en hund i en mini-bikini, jeg viste frem.

Også Vixen fik Very Good og følgende kritik:

7 år med særdeles fem. hoved og udtryk, korrekt bid og øjne velansatte lidt store ører, god hals og ryglinie, velansat hale, som bæres korrekt, fremskudt skulder med meget åben vinkling, velvinklet bag, bevæger sig med godt afskub, dog trippende i front pga manglende vinkling, tilpas brystdybde, mangler noget forbryst, tilpas benstamme, korrekte poter udm. pelskval. velpræsenteret

Dommeren skriver, at Vixen har en udmærket pelskvalitet på trods af, at hun var totalt affældet. Det var så lidt pudsigt, at da dommeren dikterer ”udmærket pelskvalitet”, siger sekretæren ”Mener du det???”. Umiddelbart mener jeg ikke, det tilkommer sekretæren at kommenterer på eller prøve at øve indflydelse på dommerens bedømmelse.

Det var hyggeligt at være afsted, men dagens clou var uden sammenligning den efterfølgende frokost på Bones i Vejle sammen med Helle og Kim smiley  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post31

Nyt jagtprøvereglement

Latest news / Sidste nytPosted by Lis Kudsk [Webmaster] Sun, February 24, 2019 19:38:19

11. januar 2019:

Så lykkedes det: DKK har godkendt det nye Tollerjagtprøvereglement, som Hanne Sølvkjær og jeg har arbejdet med det sidste års tid. Vi har ikke lagt skjul på, at én af grundene til, at vi gik ind i JU var, at vi gerne ville have muligheden for at lave nogle ændringer til reglementet. Med ændringerne i bestyrelsen ifm. generalforsamlingen i 2018 fik klubben en bestyrelse, som vi kunne komme i dialog med, og som vi har haft et godt samarbejde med, som altså mundede ud i et nyt reglement.

Med det nye reglement luger vi de sidste rester fra DRK ud, og vi lægger os meget tættere op ad de svenske og norske reglementer. Det har længe undret mig, at klubben ikke har ønsket at gøre dette. Vi må jo erkende, at det er svenskerne, der har erfaringen med tollerjagtprøver, og de øvrige klubber baserer deres reglementer på det svenske – og vælger vores prøver fra, da de er så anderledes.


Nu må vi se, hvordan det nye reglement kommer til at fungere. Jeg er sikker på, at vi i den kommende prøvesæson flere gange vil sige ”Ups, det har vi ikke lige gennemtænkt”. Forhåbentlig vil evt. ændringer være så små, at de kan tages med i vejledningen, der ikke skal godkendes af DKK men alene af klubbens bestyrelse.

Hvis man har lyst til at læse det nye reglement og vejledningen, så findes begge dele på Tollerklubbens hjemmeside under "Downloads".  • Comments(0)//blog.wildmountain.dk/#post30
Next »